Ferences lelkületű biciklisták

II. FerBiT 2009

 A 2009-es/ II. Ferences biciklitúra 'csipetnyi' ismertetése.
     Jóságos Istenünk és a támogatók segítségével gazdag élménysorozatban ért véget a 2009-es/ II. Ferences Biciklitúra. Négy napig tartott júliusban az az út, amelyen több mint 50 személy biciklizett, hogy felhívja a figyelmet környezetünk értékére – értékes kincseire.

   

Nem maradt el az eseménysorozatból a napi szentmise, a közösségi erő megtapasztalása, a közös imádságok, a jókedv, a természet gyönyörű szépségeinek a megcsodálása, a fagyizás, a figyelemfelkeltő jellegű szemétgyűjtés, a környezetről szóló előadás, a tábortűz megcsodálása éneklés és népdaltanulás közben.
Napjainkban is nyitva áll a természet nagy könyve, tele szebbnél-szebb; csodásnál-csodálatosabb élettel, csak ki kell belőle, olvassuk, hogy valóban hatalmas az, aki írta s ez jóságos Istenünk.
A biciklitúra útvonala: Székelyudvarhely – Gyergyószentmiklós (a libáni útszakaszon tekertünk) – Csíkszereda – Gyimesek – Csíkszereda volt.
A jó Istenre való odafigyelés, a természetben való csendes percek, az elmélkedések, az imádságok, a jókedv, a közös vidámságok, és a 250 km-es útszakasz együttérzésre indított, hogy valóban több odafigyelést kellene, fordítsunk teremtett környezetünkre és ne csak a kizsákmányolási szempontok, vezessenek.
Kézmozdulatok, ecsetvonások szépségein el tudunk csodálkozni, merjünk megismerkedni az ’igazi’ természet színeivel is, ne csak képeken, tv-ben, virtuálisan szemléljük, hanem nyissunk a teremtett világ felé.
Azzal a céllal gurult, több száz kerék, hogy felhívjuk a figyelmet környezetünk értékeire, a természetes élettér fontosságára és az emberi tevékenységből származó szennyező anyagok eltakarítására.
Az együttlét, az összefogás, a fizikai megpróbáltatás által megszólítottuk az embereket, hogy közösen értsük meg azt: hogy földi életünknek fontos alapja a természet, és mindent el kell követnünk környezetünk megóvása érdekében.
   Aki kimaradt, az lemaradt!