Ferences lelkületű biciklisták

V. FerBiT 2012

Nagyon sokat jelentett számomra a túra lelki oldala. A résztvevők kedvessége, a szervezők és a vendéglátók kedvessége és segítőkészsége. Az általunk bejárt tájak nagyon szépek és változatosak voltak. Sokszor érintetlenek Isten csodálatos teremtései.

 

Árpi

 


 

Nagy örömömre szolgált, hogy immár harmadik alkalommal is veletek tekerhettem. Csodás volt, mint az útvonal, mind azok akik segédkeztek a hosszú, fárasztó, ugyanakkor elképesztően csodás túrán. Remélem, ha a mi Urunk is jónak látja, jövőre is tekerhetünk együtt.

 

Gábor

 


 

Újból nagy-nagy örömmel vagyok itt és nagyon jó, hogy már harmadik alkalommal! Remélem, hogy az elkövetkezendő ötven évben is jöhetek :-)!!!

 

Isti

 


 

Kedves Szervezőség: az idei FerBiT igazán jó volt, sőt még a tavalyinál is jobb volt. Nagyon szép tájakon jártunk. Teljesen jól kikapcsolódtunk, és a társaság is meglehetősen jó volt. Hallottam nagyon szép gondolatokat. Sírtam és nevettem is. Tehát voltak mély és magas pillanataim. Úgy ahogy volt, úgy volt nagyon jó. A legjobban ez a lazaság és egyszerűség tetszett. Jövőre nagy szeretettel újra jövök. Köszönök minden szép pillanatot a társaim nevében is.

 

Ági

 


 

Azon gondolkodtam, kinek juthatott eszébe a FerBiT (persze ezt meg is kérdezhetném :-) ). A lényeg, hogy úgy érzem, nagyon-nagyon jó ötlet. Egy olyan lehetőség, amilyenekre az Egyháznak szüksége van ma, hogy minél több embert meg tudjon szólítani. A kivitelezés pedig óriási. Összeszedett szervezést mutat. Olyan emberek teszik, akik általában alig hallhatóak, de ott vannak és alázattal teszik a dolgukat. Ez az alázat és derű érintett meg a testvérekkel kapcsolatosan is. Isten fizessen mindent! Remélem, jövőben is itt lehetek.

Zsófi


 

Nagyon köszönöm az idei FerBiT-et! Hihetetlenül tetszett és óriási erőt adott. Kétségekkel és félve indultam otthonról, de ezek a félelmek már az első napon elmúltak. Köszönöm ezt a csodálatos társaságot, a sok jó kedvet, bíztatást és a kedves szavakat. Gyönyörű volt az útvonal. Bár néha nehéz és fáradtságos volt, de megérte!! Nagyon jó érzés, hogy sikerült végig gurulnom! Remélem jövőre is találkozunk! Köszönöm!

 

Blanka

 


 

... Mivel először voltam a FerBiT-en, nagyon észrevettem, hogy itt olyan társaság van, amely FerBiT nélkül nem lenne meg. Szerintem jó, hogy van a FerBiT. Csak tovább.

 

fr. Justinus

 


 

Hogy mit adott nekem a FerBiT? Elsősorban szeretetet és ezáltal erőt. Olyan embereket, akik hiányoztak az életemből. Úgy érzem, hogy általuk jóval több lettem. Ugyanis szeretetet, erőt, barátságot és nevetést csaltak az arcomra. Köszönöm nekik. Ugyanakkor köszönöm a FerBiT-nek, hogy visszavitt (visszavarázsolt) a gyermekkorom emlékeibe. Olyan emberekkel segített újra találkozni, akik örökre a szívembe maradnak.

Köszönöm
az embereket,
a barátságokat,
a nevetéseket,
a hitet,
a szeretetet,
a rokonaimat,
Bonit, ( unokatestvéremet)
Köszönettel, szeretettel:

 

Bándi Eni

 


 

Nekem ez volt az első FerBiT-es tekerésem. Bátran kijelenthetem, hogy még szeretnék csatlakozni az elkövetkező években, és együtt tekerni a csapattal. Jó volt megtapasztalni a szakaszok során a bátorítást, az együttérzést, a törődést a csapattársak részéről. örülök, hogy sikerült végigtekerni. Köszönöm a csapatnak és remélem, hogy sikerül még együtt tekerni. Úgy gondolom, hogy a FerBiT csapat egy "NAGY CSAPAT"... .Hajrá FerBiT!

 

Kánya László

 


 

Köszi FerBiT, hogy összehoztad az V. biciklitúrát is. Sikerült megismerkednem jó néhány emberrel, akikkel vidám perceket tudtunk eltölteni. Minden jól alakult. Megvagyok elégedve a szervezéssel. Lelkileg is feltöltődtem, s csúnya szavak sem hagyták el a számat. Kívánok minden jót mindenkinek, s neked is kicsi Boni Ventura.

 

Hunor

 


 

Nekem az idei FerBiT volt a második részvétel. Nagyon örülök, hogy ilyen társasággal gurulhattam végig mindkét túrát. Az idei FerBiT kicsit kemény volt számomra, mert általában országúton hajtok. Igaz, hogy a tavaly nem úsztam meg baleset nélkül, de az idén hála Istennek erőt kaptam a fájdalmak legyűrésére. Örvendek, hogy segíthettem azoknak a lányoknak, akik az emelkedőn nem bírták tovább. Köszönök mindent!

 

Mónika

 


 

Köszönöm Boninak, hogy idén újból együtt tekerhettünk és tölthettük nyári vakációnkat, szabadidőnket.

 

Loránd

 


 

Számomra nagyon jól telt az idei FerBiT is. Ami a legjobb volt az a terep-útszakasz. Nagyon kedvelem az ilyen útvonalakat. Hajrá FerBiT!

 

Dániel a szerelő

 


 

Nekem ez az idei FerBiT nagyon nem tetszett... volna, ha nem te szervezed meg. Nagyon jó volt. Tetszett az, hogy mindenki próbált segíteni embertársán és így haladtunk elég jól. Megfigyeltem azt, hogy az első napokban nem nagyon ment az egyes sor, de hamar belerázódott a csapat és nem volt gond. Szívesen jövök jövőre is.

 

Arnold

 


 

Már negyedik éve, hogy részt veszek a FerBiT-en, de számomra minden évben egyre jobb lesz. Örülök, hogy Boni minden évben megszervezi és odafigyel, hogy minden FerBiT-en tudjon valami újat mutatni - nem csak fizikailag, hanem szellemileg is. Nagyon jó volt, hogy az emberek segítettek egymásnak. / Amikor kiértünk egy hegy tetejére, akkor megfordultunk és másoknak is segítettünk./ Remélem, hogy lesz VI. FerBiT is. Ha az Úr megsegít és Boni engedelmével jövőre is itt leszek.

 

Kicsike

 


 

Nagyon örülök és hálás vagyok Istennek azért, hogy itt lehettem és megtapasztaltam számos olyan dolgot, ami (csak most jött rám) nagyon hiányzott az utóbbi időben az életemből: az emberi jóság; egymásra figyelés; az egymás felé való nyitás; a közösség megtartó - erőt adó hatása; a biztonságérzet. Ezt az útvonalat, vagy egyes részeit soha nem lettem volna egyedül képes megtenni. Köszönettel tartozom azoknak az embereknek, akik nyitottak felém. Így nekem is volt bátorságom egy kissé megnyílni embertársaim felé. Rájöttem, hogy számos dolognak, ami a mindennapi életemben problémát jelent, nincs jelentősége és megoldható. Megtanultam, hogy nem szabad előítélettel tekinteni más emberekre, hanem meg kell próbálni megkeresni, meglátni a másikban az embert és a Jóistent. A legfontosabb dolog viszont, hogy újra közelebb kerültem istenhez és most már Rá merem bízni az életemet és a gondjaimat. Jövőre is itt leszek!!! Köszönöm,

 

Polli

 


 

Hmmm, 5. FerBiT. Harmadik alkalommal veszek részt, és az a jó benne, hogy mindig kicsit más. Mások az emberek, az útvonal és mindig más meglepetéseket tartogat számunkra a Jóisten. Nagy hála van a szívemben, hogy ismét itt lehettem és, hogy a Jóisten is itt volt velünk végig. Hálás vagyok a mosolyokért, a tanításokért, a Bonaventura testvér Jóistenből táplálkozó erőfeszítéséért, azért, hogy mindannyian jól érezzük magunkat. Hálás vagyok a gyönyörű tájért, a sok kedves emberért akikkel találkoztunk és legfőképpen a közösségért, amely kialakult a hat nap alatt. Hála és dicsőség a mi szerető Atyánknak mindenért! És köszönet Boninak a sok fáradozásért!

 

Ágnes

 


 

Számomra, már az nagy csoda volt, hogy az idén eljöhettem a FerBiT-re, mert nagyon úgy tűnt, hogy fizikai okok miatt nem tudok eljönni. Aztán a Jóisten úgy intézte, hogy csak el tudtam jönni. Nagy örömmel töltött el, hogy újra tekerhettem... . Isten jelenlétét igazán a természetben tartott szentmisékben éreztem és a párom jelenlétében. Rengeteg erőt adott nekem, hogy ő folyamatosan mellettem volt és bátorított. Ezért hálát adok a Jóistennek, hogy adta őt nekem. Köszönet Boninak is, hogy kitartó és megértő volt az idén is. Továbbra is kitartást számára és a Jóisten áldása legyen rajta. :-)

 


 

Köszönök mindent Boninak, mert nélküle ez nem lett volna meg.

 

Vaszi

 


 

Nagyon szépen köszönünk mindent. Jó volt ez a FerBiT. Remélem jövőre is megrendezésre kerül, hogy részt vehessünk rajta.

 

Miklós

 


 

Nekem nagyon jó volt a FerBiT, mert: volt benne hágó is, lejtő is, műút is, terep is és persze nagyon sok jó ember. Nagyon köszönöm Boninak a sok fáradalmát... .Nagyon jó volt, köszönök mindent.

 

Tankó

 


 

Kedves FerBiT szervezők! :-) Nagyon szépen köszönöm, hogy itt lehettem, befogadtatok a közösségbe. Ami számomra jó volt a kedvességetek és még sok minden :-)... . "Egy kicsi szó erejével hadd éljek: Köszönöm." - Erejszd-meg.

 


 

Kedves FerBiT! Köszönöm szépen! Különleges élmény volt, nagyon tartalmas néhány nap. Már Marosvásárhelyen, amikor megkaptuj az "órát" egy különleges érzés volt, ahányszor megszokásból ránéztem, mindig eszembe juttatta, hogy most nem hajt a szokásos óra, hanem most FerBiT idő van. Természetemnél fogva nehezen ismerkedek, nehezen illeszkedek be közösségekbe, de itt otthon érezhettem magam, már viszonylag hamar. Köszönöm mindenkinek a mosolyt, a bátorítást, a segítséget és a beszélgetéseket... . Nagy köszönet a jó Istennek, a testvéreknek és a résztvevőknek. Remélem, hogy még találkozunk.

 

Tamás

 


 

Atom FerBiT volt! Nagyon vagány volt. Lelki feltöltődésre vágytam, amit az első három nap nem kaptam meg, de az utolsó nap annál többet. Nagyon köszönök mindenkinek mindent. Dicsőség az Úrnak!

 


 

FerBiT! Köszönet és hála a Teremtőnek alkotásáért, embertársaimért és minden eddigi és idei FerBiT-es kerékpározásért! Tapasztalhattam, érezhettem jóságát Istenünknek tibennetek, ti általatok, akik "misszionáriusai" vagytok e világnak és ennek a kerékpározó csapatnak. Hála Istennek gondviseléséért és segítségéért amellyel bennünket bajtól, balesettől megőrzött, védett. Továbbra is Teremtőnk FerBiT-es áldása kísérjen útjaitokon kerékpárral avagy gyalogszerrel, járművel. Köszönet a nagyszerű lehetőségért a szervezőknek, támogatókért, lélekben velünk "tekerőkért". Örömteli szívvel a FerBiT -

 

Doki, István

 


 

Sajátságos zarándoknapok ezek! Sajátságos színfolt a Ferenc-Rend életében is. Legyen hála a Gondviselő Istennek! FerBiT nevén:

 

a Lassúbb-tempós

 


 

 

KÖSZÖNÖM! (Főleg a kávét! s a palacsintát es :-)! ) HAJRÁ!!!